17. února 2015

Krása je všude...

Je to stále dokola. Japonky chtějí vypadat jako Brazilky, Brazilky chtějí vypadat jako Francouzky, Francouzky jako Italky, Italky jako Norky, Norky jako Rusky a Rusky jako Japonky.

Chceme větší/menší prsa, delší nohy, vlasy zásadně opačné barvy a typu než jaký nám příroda nadělila, a totéž co o vlasech platí i očích. Ano, protiklady se prostě přitahují, ale to vztahujte na vaši drahou polovičku, nikoli na vás samotné.

Neříkám že hubené ženy jsou špatné a baculky dobré. Je stejná hloupost jako prohlášení že hubené jsou dobré a baculky špatné. A navíc jsem sama velmi hubená, takže by to jen svědčilo o nelásce k mému tělu. Neříkám dokonce ani, že každý je prostě takový, jaký je a to je krásné. Já říkám, že každý člověk, který respektuje své tělo, dává mu jídlo které mu prospívá a ne jídlo které jej ničí, dává mu dostatek pohybu aby nestrádalo a dostatek lásky aby vzkvétalo - že každý takový člověk je nejen krásný, ale nádherný.

A kousek této krásy zachytila Mihaela Noroc, rumunská fotografka, ve své úžasné fotogalerii kterou nazvala The atlas of beauty (Atlas krásy) s podtitulem beauty is diversity (krása je v rozmanitosti).

A právě pár obrázků z tohoto inspirativního díla s vámi chci sdílet.

Mladá žena původem z Hawaie, v Los Angeles, USA
Tibet
žena z Kolumbie
znovu Kolumbie
Mexičanka
Chile
Myanmar
Chile
Jak vidíte, krása je všude ;) Můžete říct že jsou to geny a že vy tak krásná nikdy nebudete. Pravdou ale je, že krása mnohem víc spočívá ve Vašem nitru. V tom co si myslíte, jestli milujete nebo nenávidíte, v tom jak samu sebe vnímáte. A pokud chcete krásné tělo, tak mu naslouchejte a dejte mu to, co potřebuje, nenuťte mu to, co odmítá. Uvidíte, odmění se vám.

Mnoho dalších úžasných fotografií můžete shlédnout na Facebooku autorky https://www.facebook.com/MihaelaNorocPhoto

Nejsem autorem ani majitelem použitých obrázků. Všechna práva náleží jejich právoplatným držitelům.
I am not the author or owner of the images. All rights belong to their rightful holders.

Žádné komentáře:

Okomentovat