30. září 2015

Sum of us

Možná myslíte že nemáte čas na to, bojovat proti zlu, proti korporacím, nebo dost energie a odhodlání abyste zvedli svůj hlas a stěžovali si na něco, řekli "ne", nebo snad dost odvahy abyste mezi svými  "přáteli" na facebooku šířili co si opravdu myslíte a informovali je o tom, co je důležité vědět, protože přece nechce být ten "divný".

Ale jsou to všechno výmluvy. Protože bojovat proti zlu už nemůže být snazší. Miliony like na facebooku ničemu nepomůžou, ale tenhle klik má sílu něco změnit.

SumOfUs.org

 

Když budete od té lásky a dáte jim svůj email, začnou vám pravidelně posílat info o internetových peticích, které právě pořádají, vy jim je odkliknete a společně s vámi několik desítek tisíc dalších lidí. Je nás totiž mnoho a společně tvoříme masu která má moc něco změnit, masu, které se korporace bojí, masu, před kterou couvají.

Jen za poslední 3 měsíce jsme zachránili včely před pesticidem který by je do 20 let pravděpodobně zcela vyhubil a Velký bariérový útes před ohrožením těžbou. Zdá se to velkohubé? Je to čistá pravda.

Ale je nás stále málo. Není nás dost abychom zastavili opravdu špatné věci jako nařízení vlád a nadnárodností koncerny jdoucí proti zájmům lidí. Chybíte nám vy. Právě vy. Každý jeden.


Udělat něco dobrého už nemůže být snažší. Zapojte se.

1 komentář:

  1. Na facebooku mi jedna maminka zanechala tento komentář, který si dovolím citovat: "Boj proti necemu jen umocňuje a zvysuje energii nechtene. Jdete za lasku a mir."

    Toto je má odpověď na něj: "Je důležité dokázat pozitivně myslet a nastavit se tak. A je taky důležité netolerovat zlo, když se děje přímo před vámi. Když před vámi bude někdo třeba na zastávce ubíjet někoho jiného k smrti, budete se dívat jinam a myslet na lásku a mír? Není to je "hloupé a nereálné přirovnání", je to pravda. Korporace po celém světě zabíjí a mrzačí lidi a prochází jim to. Nevím jak vy, ale se já se nehodlám dívat jinam.
    No Hate, opravdu, myslím to v dobrém a nechci nikoho zranit ani urazit. Jen myslím že je důležité rozlišovat mezi pozitivním myšlením a odmítáním reality. Pokud odmítáme realitu takovou jaká je, pokud odmítáme zlo co se kolem nás děje, odmítáme tím výchozí stav, ve kterém se svět nachází. Pokud nepřijmeme výchozí stav věcí, nikdy je nemůžeme změnit k lepšímu a žádné pozitivní myšlení nepomůže. Protože pokud žijete ve lži, vaše sny se nemohou stát pravdou.
    Jinak děkuji za zpětnou vazbu ;)"

    Ona odpověděla: "Nejde o pozitivni mysleni...ale...lide neustale s necim bojuji a maji z neceho strach a tak toho zleho pribyva.."

    A zde je opět má odpověď:"Zlého přibývá, protože zlu dovolujeme aby rostlo nepozorováno. Podívat se na zlo zpříma a přiznat jeho existenci (a nedovolit aby dál nepozorovaně rosto) není totéž co živit jej svou energí. Dokonce je to pravým opakem. Možná se domníváte, že to nejlepší co můžete udělat, je žít dobrý a šťastný život a zajímat se pouze o něj. Pravdou ale je, že pokud se (poněkud sobecky) zajímáte pouze o vlastní štěstí a život, dáváte tím prostor k ničení a ubližování všem ostatním. Být dobrým člověkěm v pravém slova smyslu je přece právě o tom nebýt lhostejný a nabízet pomocnou ruku. Pokud máme nabídnout pomocnou ruku, je nutné si nejprve připustit, že někomu je ubližováno a někdo ubližuje.
    Budu poněkod konkrétnější: Žena na obrázku je Rosa. Pracovala v továrně LG na jednu z těch fajnových velkých obrazovak kterou máte nejspíš doma i vy. Stroj jí usekl ruce. LG jí neodškodnilo. Dokonce ani nezavedno žádné opatření aby už se to příště nestalo. Rosa není první kdo se v továrně takto vážně zranil, ale LG to nezajímá, protože hlavní je pro ně laciná výroba. Pomůžete? Podepíšete petici za zlepšení pracovních podmínek a odškodnění Rosy a dalších zmrzačených?
    Pokud máte zájem pomoci, zde je odkaz:
    http://action.sumofus.org/a/lg-labor-protections/?akid=11509.7463009.Y-_wqn&rd=1&sub=fwd&t=2 "

    Vkládám sem toto vlákno, protože možná napadlo více z vás, že tenhle blog má v sobě až příliš negace, a budu ráda, když si k němu přečetet i toto mé doplnění.

    OdpovědětVymazat